Milorad Dodik: Ponosan sam na odlikovanje koje mi je dodijelio Vladimir Putin

Milorad Dodik: Ponosan sam na odlikovanje koje mi je dodijelio Vladimir Putin


 

Predsjednik RS-a Milorad Dodik je rekao da su odnosi Republike Srpske i Rusije prijateljski i puni razumijevanja. On je ovo kazao na prijemu povodom Dana Rusije u Banjoj Luci.

“Rusija je za RS važna zato što dosljedno sprovodi Dejtonski mirovni sporazum, ne pravi stvari koje bi ličile na eksperiment. To cijenimo, kao i ulogu Rusije u Vijeću sigurnosti UN-a, jer je spremna da čuje i stav RS-a, a ne samo laži koje razni visoki predstavnici pokušavaju da plasiraju”, naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, RS sarađuje s Rusijom, ali nema ništa protiv saradnje i s ostalim istočnim i zapadnim zemljama.

“Neutralni smo u sukobu Rusije i Ukrajine, ne priključujemo se sankcijama Zapada prema Rusiji i želimo da se rat u Ukrajini što prije završi”, napisao je Dodik na Twitteru.

Dodao je da je na prijemu čestitao Dan Rusije i ambasadoru Igoru Kalabuhovu.

“Prisutnima sam rekao da sam izuzetno ponosan na odlikovanje koje mi je dodijelio predsjednik Rusije Vladimir Putin za veliki doprinos razvoju saradnje Ruske Federacije i BiH i jačanju partnerstva s Republikom Srpskom. Orden Aleksandra Nevskog je najviše odlikovanje koje Rusija dodjeljuje stranim državnicima i drago mi je da me tretiraju na taj način. Uživat ću u trenutku kada taj orden budem primao od predsjednika Rusije”, naglasio je Dodik.

Na kraju je poručio da je ponosan i na zahvalnicu koju mu je danas uručio predsjednik Saveza novinara Rusije Vladimir Solovjov za podržavanje međunarodne novinarske saradnje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija