Milorad Dodik poručio: Bošnjacima treba ponuditi učešće u vlasti u Srebrenici i Doboju, treba se osigurati atmosfera za projekte

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da će neko morati da odgovara za štetu koja je nastala zbog, kako navodi, odluke Centralne izbore komisije Bosne i Hercegovine da se ponove izbori u Doboju i Srebrenici.

– Neki investitori, kada su čuli da se ovdje nešto dešava, već su počeli da se povlače, promišljaju ili da sačekaju s investicijama. Izgubljeno je vrijeme koje nije trebalo da bude izgubljeno, rekao je Dodik.

On je za ATV istakao da je poslana loša slika da u Doboju i Srebrenici nešto ne štima, da škripi, što nije tačno.

Dodik je istakao da su u procesu ponavljanja izbora “asistirali” SDS i PDP.

– U pitanju je truli dogovor s Bošnjacima, rekao je Dodik i dodao da su lideri SDS-a i PDP-a dogovorili s liderom SDA Bakirom Izetbegovićem da se ponište izbori u Doboju i Srebrenici.

Dodik je istakao da su SDS i PDP mogli da učestvuju u srpskom nacionalnom projektu u Srebrenici, a onda su to prevarili i radili na tome da se ponište izbori.

– Vrhunac svega je činjenica da u ovim ponovljenim izborima niko od njih nije ni prišao Srebrenici da tamo animiraju ljude da Srbi dobiju načelnika i da se tamo nastavi raditi. Uopće ih nije bilo tamo. To govori o njihovim pravim namjerama, rekao je Dodik.

On je istakao da se vidi strahovit pad SDS-a u proteklom periodu, koji će pod liderstvom Mirka Šarovića dovesti do, kako kaže, toga da ova stranka postane marginalna politička skluptura.

Dodik je istakao da je brilijantna pobjeda oba kandidata – za gradonačelnika Doboja Boris Jerinić i načelnika opštine Srebrenica Mladen Grujićić, te napomenuo da je Grujićić osvojio i više glasova nego na izborima u novembru.

On je naglasio da je ovo pobjeda projekata, što je bila politika SNSD-a, što veća integracija lokalne strukture s vlašću, što se pokazalo veoma uspješnim i u Doboju i u Srebrenici.

Dodik je zahvalio svim aktivistima SNSD-a koji su učestvovali u ovom izbornom procesu, na koje je, kako je rekao, ponosan, dodajući da u Doboju nije bilo lako izdržati sve pritiske.

– SNSD će u Doboju širiti svoj utjecaj i činiti da građani osjete sve benefite, dodao je Dodik i istakao da je ponosan na građane koji su izašli i glasali na ponovljenim izborima i podržali razvoj ovog grada.

Dodik je ponovio da je ovo bio pošten izborni proces i da treba da se stide svi oni koji su pokušali da prikažu da je to ranije bilo nešto špekulativno i lažno, da nije bilo pošteno.

Lider SNSD-a je naglasio da i Bošnjacima treba ponuditi učešće u vlasti u Srebrenici i u Doboju, da se obezbijedi lokalna atmosfera za projekte, a ne za sukobe.

– Sada se najbolje vidi da oni koji su utjecali na to da se ponište izbori u Srebrenici i Doboju, da su najmanje dobro željeli tim lokalnim zajednicama, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, svaki ulazak u vlast, kako ih naziva, izdajničkih partija PDP-a i SDS-a bilo bi veoma loše i dovelo bi do toga da RS razmišlja o svom postojanju i održavanju, prenosi Srna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79