Milorad Dodik: Postoji granica, a ne administrativna linija

Građani su na protestima pokazali snagu i volju da odbrane Republiku Srpsku i jako sam ponosan, rekao je za RTRS predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Naglasio je da građani imaju pravo da iskažu svoj stav. Istakao je da je četiri lokacije bilo 12.000 građana.

“Želim da kažem da postoji granica, a ne administrativna linija. To jasno piše u Dejtonskom mirovnom sporazumu. Postoji razgraničenje. To je moj odgovor na ono što smo danas čuli iz Sarajeva”, rekao je Dodik.

Dodik je istako da postoji granica i u ponašanju.

“Ako političari iz Sarajeva mogu da prihvate da dođe stranac i nameće zakone mimo Ustava, onda oni ne poštuju zemlju u kojoj žive. Mi to ne prihvatamo”, rekao je Dodik.

Naglasio je da postoji dualizam u Sarajevu.

“Kao da neko ima pravo da iskaže svoj stav, a neko ne”, kaže Dodik.

Naglasio je da su današnji procesi jako važni, jer možda i riješi pitanja u pravosuđu.

“Ovdje je na sceni jako ozbiljno pitanje. Ponosan sam na sve koji su mi dali podršku. I na svoje međunarodne prijatelje koji ne mogu da shvate da može doći stranac i nametati zakone i da postoje Sud i Tužilaštvo BiH koji djeluju na osnovu toga. I Sud i Tužilaštvo to mogu, jer ni oni nisu legalno postavljeni”, kaže Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79