Milorad Dodik prevršio svaku mjeru i zaprijetio američkom ambasadoru u BiH!

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da je BiH prihvatila agreman američkog ambasadora u najboljoj vjeri da će se “on baviti svojim, a ne poslom legalno biranih političara u BiH”.

“Ambasador Michael Murphy mora da prestane da se ponaša kao predsjednik političke stranke u BiH ili advokat islamske zajednice. On je predstavnik SAD i pozivam ga da se konačno počne tako ponašati, jer svačije strpljenje ima kraj”, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da zakoni koje RS namjerava da usvoji ne tiču se SAD i postoje u najrazvijenijim demokratskim državama, a jedan će RS čak da prepiše iz SAD.

“Ali, izgleda da je upravo taj zakon izvan SAD najveći problem za Amerikance jer bi konačno svi znali gdje završava američka višemilionska tzv. pomoć civilnom društvu. Ako Amerika želi da zna od čega se finansiraju organizacije civilnog društva u svojoj državi, zašto ne može da shvati da i mi želimo isto”, rekao je Dodik.

Američka ambasada u BiH o zakonima o “stranim agentima” i kleveti: Ovaj smo film već gledali i znamo kako završava

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79