Milorad Dodik prije dvije godine bavio se hitovima Jelene Karleuše, sada se usmjerio na statuse Dua Lipe

Za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poznato je da uživa u društvu supruge ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana i srpske folk pjevačice Svetlane Ražnatović Cece.

Da Dodik nađe vremena da se i pored političkog posla bavi estradom vidjelo se 2018. godine kada je komentarisao koliko hitova ima pjevačica Jelena Karleuša. Jučer je proširio svoje polje estradnog djelovanja pa je prokomentarisao i statuse na društvenim mrežama svjetske zvijezde Dua Lipe, piše PRESS.

SRNA je prenijela da Dodik smatra kako Srbija neće prihvatiti nezavisnost Kosova niti će Rusija i Kina prihvatiti reviziju Rezolucije 1244 u Savjetu bezbjednosti.

Dodik je rekao da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio više puta da neće prihvatiti nezavisnost Kosova, kao i da dvije velike sile kao što su Rusija i Kina neće prihvatiti nikakvo odvajanje jer se zalažu za poštovanje međunarodnog prava.

Dodik je istakao da je je Vučić postavio jedan novi pristup o Kosovu da se ne može oteti dio teritorije od jedne suverene zemlje, te da položaj Srbije na međunarodnom planu nikada nije bio jači.

“Uvjeren sam da Srbija treba da institira na svom suverenitetu”, rekao je Dodik za televiziju Pink.

Govorio je i o pripajanju bh. entiteta Republika Srpska Srbiji. Dodik je naveo kako to nije jednostavno, ali je ponovio da “ako neko dođe u poziciju da Kosovo proglasi nezavisno, zašto se onda na RS-u ne bi primjenjivala ista pravila”.

O albanskoj pjevačici Dua Lipi koja je na Twitteru objavila mapu “velike Albanije”, Dodik je rekao kako se iz svijeta zabave pokušavaju da dodvoriti političarima.

Ovo nije prvi put da Milorad Dodik komentariše estradne ličnosti. Prije dvije godine obrušio se za pjevačicu Jelenu Karleušu poručujući kako on ima više hitova od nje. Karleuša mu je u svom stilu odgovorila: “Mrš džukelo”, piše PRESS.

O odnosima Republike Srpske sa Srbijom, Dodik je ponovio da su dobri, kao i sa Rusijom, te je dodao da ovaj bh. entitet želi da ima takve odnose sa drugima državama u okruženjima, ali i unutar u Bosen i Hercegovine.

U kontekstu pojedinih navoda u medijima da su u nedavne antivladine u proteste u Srbiji umiješani Rusi, Dodik je kazao da su to “lažne vijesti koje se plasiraju”.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79