Milorad Dodik: Schmidt odlično shvatio prevaru Bošnjaka u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da ništa od onoga što je danas Željko Komšić rekao na sastanku sa ambasadorima EU u BiH, ni što je nakon toga saopštio ne odražava stav Predsjedništva BiH, već isključivo njegov lični stav.

Komšić: Razgovarali smo sa Merkel, Schmidtov stav nije zvanični stav Njemačke

“Niko iz Republike Srpske nije se obraćao vladi Njemačke, pa Komšić vjerovatno riječ ‘mi’ koristi za njega i Džaferovića”, rekao je Dodik upitan da prokomentariše današnji sastanak Komšića sa ambasadorima EU u BiH.

Dodik je istakao da je Komšić obmanuo diplomate akreditovane u BiH da je na sceni blokada institucija, znajući da to nije tačno, dodavši da predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama uredno idu na posao i obavljaju svoje dužnosti.

“Priča o konstitutivnosti naroda, koja je sastavni dio Ustava, očito je nešto što Komšića strašno iritira, jer odlično zna da konstitutivnost podrazumijeva predstavljanje, a da on nije predstavnik naroda na čiju poziciju je sjeo. Još više ga iritira što je stranac na čiju je pomoć računao odlično shvatio prevaru kojom Bošnjaci po treći put u Predsjedništvo BiH delegiraju dva člana”, naglasio je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH je ponovio da Cristian Schmidt nije visoki predstavnik, niti je u BiH došao po proceduri koju predviđa Dejtonski mirovni sporazum i o njegovom dolasku nema saglasnosti Savjeta bezbjednosti UN i sa njim nema razgovara koji se tiče BiH.

Lagumdžija: Schmidt je upao u zamku priče o nedovoljnoj zastupljenosti Hrvata u institucijama BiH

“Čak i da je došao u BiH po utvrđenim procedurama, on nema pravo da se bavi ni evropskim pitanjima, ni izbornim zakonodavstvom niti pitanjem konstitutivnosti naroda. To su sve pitanja o kojima treba da odlučuju legalno izabrani predstavnici naroda u BiH”, ukazao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79