Milorad Dodik se sam prijavio Tužilaštvu BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas se sam prijavio Tužilaštvu BiH, saznaje SRNA.

Dodik je potvrdio ovoj novinskoj agenciji da je to uradio sam “da tako rastereti Bošnjake koji bi mogli biti izloženi pritisku i zahtjevima svojih političkih vođa da protiv njega podnesu krivičnu prijavu”.

“Da ne bi bilo pregrijanih emocija i niskih strasti iz sarajevske zagušljive političke kuhinje u kojoj se prema Srbima svakodnevno proizvodi mržnja, odlučio sam da se sam prijavim”, pojasnio je Dodik.

S obzirom na posljednja dešavanja i okolnosti pretpostavka je da se prijavio zbog negiranja genocida, a iz Tužilaštva BiH ova informacija još nije potvrđena.

Osim toga, on je danas gostovao na ATV prilikom čega je rekao da će policija Republike Srpske štititi građane iz ovog entiteta ukoliko bi neka državna policijska agencija željela da ih uhapsi zbog negiranja genocida, a nakon što su na snagu stupile izmjene Krivičnog zakona BiH kojima je zabranjeno i kažnjivo negiranje genocida i drugih raznih zločina na prostoru BiH.

On je još pozvao sve Srbe u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu da ne postupaju po nalozima Tužilaštva BiH u vezi sa ovim zakonom, a predložit će NSRS da odbaci djelovanje državnog suda i tužilaštva na prostoru Republike Srpske.

“Zahtjevam od direktora Sipe da ne postupa po tim nalozima i da ne postupa nijedan Srbin. Vjerujem da će i Hrvati prihvatiti da ne postupaju po takvim stvarima, jer će se tako nešto i njima desiti ubrzo”, rekao je Dodik.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79