Milorad Dodik tvrdi da je Escobar htio ‘mobingovati’  Željku Cvijanović da ga izda

 

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je sinoć kako je Gabriel Escobar, specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan, pokušao ‘mobingovati’ Željku Cvijanović da izda Dodika.

Istaknimo Dodiku da je riječ ‘mobing’ engleski izraz za zlostavljanje na radnom mjestu. S druge strane, riječ koju je tražio vjerovatno je ‘vrbovati’.

“Željka Cvijanović i ja smo saradnici već 20 godina. Nemamo nijedan problem u našim međusobnim odnosima. Dijelimo iste političke, ljudske i nacionalne vrednosti. Ona savršeno dobro zna da onog trenutka kada prestane njena politička karijera, to znači da je i moja prestala. Pokazali smo se kao ozbiljno dobar politički tandem.

Ovako se pravi zaprška za sarmu, kuharica dala dva načina i otkrila tajnu
TRENDING
Ovako se pravi zaprška za sarmu, kuharica dala dva načina i otkrila tajnu
Ona je jedan ozbiljan patriota koji na tim dalekim mjestima i dalekim kancelarijama ne podleže pritisku, koji je najgora stvar za sve naše političare. Ona je od strane Escobara mobingovana da to prihvati i ona mu je bukvalno rekla: ‘Šta je tebi čovječe, bježi od mene’. To je za njih bilo iznenađenje”, izjavio je Dodik gostujući na srbijanskoj Happy TV.

I opet je ponavljao da ga uznemirava izjava “bosanski Srbi”:

A, onda je rekao i da se borio i “za interese muslimanskog naroda i da njegova uloga nije bila da dođe do rješenja za Srbe koje bi bilo na štetu Muslimana nikada”: “Oni to neće da priznaju. Muslimani u Bosni ne mogu da žive bez dominacije nad drugim narodima. Sarajevo je prije rata živjelo udobno samo zato što je imalo prihode iz čitave BiH.”

Između ostalog, Bakira Izetbegovića nazvao je “političkom muharom”, a ponovio je i omiljenu mu izjavu u posljednje vrijeme da “kada budemo išli iz BiH, ponijet ćemo 49 posto zemlje, a ne ono malo što se uhvati na cipelama.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79