Milorad Dodik u Banjoj Luci prati izricanje presude Ratku Mladiću

Lider SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u svom stranačkom kabinetu prati izricanje presude Ratku Mladiću.
Nakon izricanja presude u 16:30 sati Dodik je zakazao konferenciju za medije u Banjoj Luci.

Izricanje presude je počelo u 15:00 sati s malim zakašnjenjem zbog tehničkih problema, a prijenos presude se emituje uz kašnjenjem od pola sata.

Konačna presuda: Ratku Mladiću potvrđena doživotna kazna zatvora!

Izricanje presude se grupno prati u mnogim gradovima Bosne i Hercegovine – u sarajevskoj Vijećnici, memorijalnom centru u Srebrenici, Prijedoru, Tuzli i drugim mjestima.

Riječ je o izricanju konačne, drugostepene presude Ratku Mladiću zbog genocida u Srebrenici, zločina protiv čovječnosti u 15 općina u Bosni i Hercegovini, opsade, snajperskog djelovanja i terorisanja građana Sarajeva od 1992. do 1995. te držanja pripadnika mirovne misije UN-a kao talaca tokom NATO bombardovanja. Također, sudilo mu se i zbog genocida u šest općina u kojima su u ratnom periodu jedinice pod njegovom komandom imale kontrolu i činile zločine nad nesrpskim stanovništvom, ali za to nije bio osuđen u prvostepenoj presudi piše Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79