Milorad Dodik u zagrljaju majke pjeva pjesmu: ,,Raširi ruke, o majko stara” (VIDEO)

Milorad Dodik obnašao je funkciju predsjednika vlade i predsjednika entiteta Republika Srpska, a sada je član Predsjedništva BiH.

Raširi ruke, o majko stara, je emotivna narodna pjesma. I danas je veoma popularna, s obzirom na sve veći broj gastrabajtera koji odlaze u svijet trbuhom za kruhom.

U originalnoj verziji, ovu pjesmu izvodi legendarni kompozitor, harmonikaš i pjevač narodne muzike Budimir Buca Jovanović.

Danas ovu pjesmu izvodi veliki broj pjevača. Najpopularnije su izvedbe Šabana Šaulića i Zorice Brunclik, ali phesmu pjevaju i Nermin Handžić, Ferid Avdić, Ibro Bulbin, Stefan Petrović, Aleksandra Prijović i mnogi drugi…

Čini nezaobilazan repertoar na veseljima, naročito kod naših ljudi u inozemstvu.

Gorica Dodik je pjesmu objavila uz popratni opis:

– Naišla sam na snimku od prije 2 godine… Svi udarci u životu samo su je ojačali, nikada se nije predavala. Tome je naučia i njega! Iako je ljudina, u njenom srcu još je dijete, zato ga uvijek dočeka raširenih ruku i otvorenog srca – stoji u objavi Dodikove kćerke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79