Milorad Dodik upitao Bošnjake: Na čemu mislite da gradite BiH?

Milorad Dodik upitao Bošnjake: Na čemu mislite da gradite BiH?


 

Poslije 30 godina mislio sam da nema izjave, stava, ponašanja koji me mogu iznova iznenaditi. I prevario sam se. Histerija, mržnja, zloba, koje su posljednja dva dana dolazile iz Sarajeva, prevazišle su sve do sada viđeno, istakao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

“Odsustvo i mrva pijeteta i saosjećanja prema srpskim žrtvama iz Drugog svjetskog rata i građanskog rata u BiH ljudski su me porazili. Iskoristiću priliku da pitam sve strane diplomate u Sarajevu: Kako ste se osjećali kao ljudi pred tolikim izlivima mržnje?”, napisao je Dodik na Iksu.

Dodik je istakao da nikada nikoga nije mrzio iako je od strane Bošnjaka prisutno konstantno neprijateljstvo prema srpskom narodu.

“Iskoristiću priliku da pitam bošnjački narod: Na čemu mislite da gradite BiH? Na mržnji političara koje ste izabrali? Na konstantnom neprijateljstvu prema Srbima, Republici Srpskoj i Srbiji? Nikada nikoga nisam mrzio. Žalim za svakom žrtvom, saosjećam sa svačijim bolom. Rane moga naroda najviše me bole i razumijem da i vas najviše bole rane vašeg naroda”, istakao je Dodik.

Dodik je upitao da li je moguće da, poslije svega, ne možemo pronaći ni trunku saosjećanja i razumijevanja jedni za druge.

“Učestvovanje kadeta Vojske Srbije u komemoraciji žrtvama Kozare nije bilo ništa drugo nego čin pijeteta prema svim nevino stradalima”, rekao je Dodik.

On je istakao da je sramotno je da se na to odgovara mržnjom i klevetama, umjesto saosjećanjem i poštovanjem prema žrtvama koje su nastradale zbog fašističkog terora.

“Razmislite o tome, ako želite istinski mir i suživot u Bosni i Hercegovini”, jasan je Dodik.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija