Milorad Dodik uputio čestitku svim građanima BiH

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uputio čestitku svim građanima BiH u povodu 27. jula – Dana ustanka u BiH.

„Svi zajedno trebamo njegovati antifašističke tradicije i zalagati se za mirna rješenja, čuvajući uspomenu na sve one koji su dali život u borbi protiv fašizma.

Dužnost nam je prisjetiti se svih onih koji su život dali u borbi protiv fašizma, a svim preživjelim borcima Narodnooslobodilačkog rata čestitati ovaj značajan datum naše slavne historije.

Srpski narod je zajedno s ostalim narodima dao poseban doprinos u borbi protiv fašizma i uspostavljanju mira i slobode u Drugom svjetskom ratu, o čemu svjedoče više od milion poginulih, bezbrojna stratišta i spomenici, što je tužni srpski bilans Narodnooslobodilačkog rata.

Borci Narodnooslobodilačkog rata zajedno s antifašistima iz cijelog svijeta učestvovali su u slomu fašizma, razvoju i očuvanju tradicionalnih vrijednosti slobodarskog naroda – mira i antifašizma“, navodi se u njegovoj poruci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79