Milorad Dodik vrijeđao članicu CIK-a: Gospođa predstavlja srpski narod, a udata je za Bošnjaka u Sarajevu

Nakon odluke Centralne izborne komisije (CIK) BiH da poništi izbore u Srebrenici i Doboju, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik vrijeđao je članove CIK-a nazivajući ih pogrdnim imenima, te iznio sramne uvrede na račun Vanje Bjelice-Prutine.

On je, između ostalog, kazao da “samo fukara od Srbina može da glasa za poništenje izbora u Srebrenici”, prenosi Faktor.

– U Srebrenici su poništili srpska biračka mjesta, a potvrdili bošnjačka. Znate kakva morate da budete fukara od Srbina da to uradite. To je dokaz političkog poltronstva i ništa drugo – kazao je Dodik novinarima u Doboju.

On je za Vanju Bjelicu-Prutinu rekao da je “gospođa koja se predstavlja kao da je predstavnica srpskog naroda, a bila je ili je još udata za Bošnjaka u Sarajevu, muslimana”.

– Neko će reći: Šta to ima veze? Ma nemojte! Nema veze? Ma nemojte! To pokazuje koliko je to sve namješteno i koliko je to sve otišlo u nezakonitost i nemogućnost da se postavi pravi sistem – rekao je Dodik.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79