Milorad iz Prijedora 50 godina pije pivo umjesto vode – proslavio 89. rođendan

Oni koji dočekaju pozne godine, najčešće imaju veoma interesantne životne priče.

Takva jedna dolazi od djeda Milorada Zdjelara iz mjesta Tomašice kod Prijedora.

Iako već u 89. godini života, ovaj deka je vedrog duha, još uvijek voli izaći, prošetati ispred kuće i ogrijati se na julskom suncu.

Rođen je baš na današnji dan, 12. jula, daleke 1932. godine. U životu je prošao kroz nekoliko ratova, teška i dobra vremena, Njemačku, ali se na koncu ipak vratio na svoje ognjište.

Recept za dugovječnost i dobro raspoloženje, odlučio je da podijeli sa ATV-om.

Sve je počelo još od ranog djetinjstva, kada mu je otac ponudio da popije pivo. Probao je, ali kako kaže, bilo mu je gorko.

Došla je i ta 1969., od koje je sve i počelo.

Odlazi da radi na građevini u Njemačku. U, kako je zovu “zemlji sreće”, prvo na šta su radne kolege Miloradu skrenule pažnju jeste, da voda nije za piće, te su mu tada predložili da umjesto nje, pije pivo.

I poslušao ih je. Od tog trenutka, pa sve do danas, Milorad je pivo postala svakodnevnica. Vodu gotovo da ne pije. Iz Njemačke se vraća 1991. godine, kada odlazi u zasluženu penziju.

Za njega ne postoji riječ “lijek”, a od svih mogućih “terapija”, troši dvije do tri rakije uz jutarnju kafu, dok poslije ručka nastavlja sa pivom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79