Milosav Vesković prebačen iz BiH u Crnu Goru

Milosav Vesković (42) prebačen je iz Bosne i Hercegovine u Crnu Goru čiji je državljanin.

Vesković je presudom Višeg suda u Bijelom Polju osuđen na osam godina zatvora zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom razbojništvo kao i krivično djelo razbojništvom u pokušaju, a kojom je priznata i potvrđena presuda iz Bosne i Hercegovine.

Vesković je jedan od optuženih članova kriminalne grupe Darka Eleza, a sa Tužilaštvom BiH sklopio je sporazum o priznanju krivice kojim je predviđeno da se osudi na osam godina zatvora zbog organiziranog kriminala i razbojništva.

Milosav Vesković - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Milosav VeskovićFOTO: ARHIV

Riječ je o predmetu “Lutka”, kojim su obuhvaćene ukupno 32 osobe za više teških krivičnih djela. Optužnicom Veskoviću je na teret stavljeno učešće u pljački transporta novca “Pavlović International” banke u avgustu 2005. godine na putu između Sokoca i Han Pijeska kada je ukradeno 1,8 miliona maraka, te pokušaj pljačke vozila “Nove banke” u Lukavici u novembru 2005. godine u kome se nalazilo 2,2 miliona maraka prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79