Ministar Božo Jurić opet srlja sa odlukama: Pokrovitelj simpozija kojeg ljekarska komora nije odobrila!

Ljekarska komora Tuzlanskog kantona danas je pisala Vladi Tuzlanskog kantoa i Minsitarstvu zdravstva, a javnosti su se obratili saopštenjem koje prenosimo u cjelosti:

Ljekarska komora TK je iz medijskih objava, odnosno, sredstava javnog informisanja saznala da će se, pod pokroviteljstvom Ministarstva TK i Vlade TK, dana 17-18.09.2021. godine u prostorijama Narodnog pozorišta u Tuzli održati “Simpozij o smanjenju smrtnosti majki i napretku u kliničkoj medicini”. Organizator simpozija je Internacionalna akademija perinatalne medicine i Internacionalna akademija nuka i umjetnosti BiH.

Ljekarska komora TK obavještava javnost da nije upoznata sa održavanjem ovog simpozija. Niko od organizatora simpozija ili pokrovitelja istog nije obavijestio niti zatražio saglasnot od Ljekarske komore TK o održavanju ovog skupa.

Obaveza je da se svaki ljekarski stručni skup, na području TK, blagovremeno najavi i održi uz saglasnost Ljekarske komore TK.

Obavještavamo javnost da Ljekarska komora TK nije dala saglasnost za održavanje ovog skupa, da isti neće priznati i kategorizirati, niti će učesnici simpozija moći koristiti prava iz učešča, edukacije i bodovanja sa ovog skupa.

Protiv organizatora ovoga skupa, članova Ljekarske komore TK, organi Komore će pokrenuti disciplinski postupak pred organima Komore – navedeno je u saopštenju.

Podsjećamo da je organizator simozija na koji se odnosi navedeno saopštenje Internacionalna akademija perinatalne medicine i Internacionalna akademija nauka i umjetnosti u Bosni i Hercegovini dok je izvršni organizator Udruženje za ultrazvuk u medicini „Ian Donald“ Tuzla, BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79