Ministar Cikotić: Idem u Krajinu da vidimo kako riješiti migrantsku krizu

Selmo Cikotić, ministar sigurnosti BiH danas ide u posjetu Unsko – Sanskom kantonu. Ministar Cikotić će se za dva dana sastati za zvaničnicima u ovom kantonu a tema je rješavanje migrantske krize kojom je USK najviše pogođen.

– Sastat ću se sa predstavnicima Vlade, s premijerom, ministrom unutrašnjih poslova, komesarom, s graodnačelnikom Bihaća. Planiram se sastati zsa direktorima svih prihvatnih centara. Planiram obići i kampove, Bira, Miral, Lipu. Obići rukovodstvo općine Velika Kladuša, dio granice gdje je taj problem kontrole granice najprisutniji. Više sa ciljem da dobijemo sugestije s terena za plan uklanjanja posljedica migrantske krize. Kako to riješiti – kazao je Cikotić za “Avaz“.

Na posljednjem sastanku Operativne grupe za pitanje migranata USK doneseno je i niz zaključaka, između ostalog da se prekine s praksom dovoza migranata u ovaj kanton.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79