Ministar Džindić preko noći “izgubio” diplomu: Je li slagao da je magistrirao prije 15 godina?

Na zvaničnoj stranici Vlade FBiH u biografiji ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića u posljednja 24 sata izvršena je promjena, a nakon što je u svom otvorenom pismu Almir Bečarević, savjetnik direktora BH Gasa naveo da se magistarski rad Džindića ne nalazi u bibliografiji magistarskih radova Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. On je pozvao da se ispravi ova „nepravda“ te da se magistarski rad ministra uvrsti u bibliografiju.

No, da nije sve tako čisto, pokazuje ekspresna promjena rečenice u Džindićevoj biografiji. Na fotografijama koje objavljujemo vidi se da je promijenjena rečenica koja se odnosi na njegov magistarski studij.

Iako je Džindić tvrdio da je magistrirao na Ekonomskom fakultetu UNSA, nakon Bečarevićeve opaske, ispostavit će se da Džindić nije magistar već magistrant. Dakle, on nije dobio diplomu magistra na EFSA jer nije ni odbranio magistarski rad.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79