Ministar Hurtić poslao poruku sigurnosnim agencijama u BiH: Počnite raditi svoj posao

Мinistаr za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić pridružio se danas građanima na skupu povodom ubistva Amre Kahrimanović u Tuzli. Poslao je poruku svim bezbjedonosnim agencijama u BiH kazavši – uključite se i počnite raditi svoj posao!

– Šest mjeseci nakon Nizame smo tu. Danas je ova žena trebala slaviti rođendan. Tuga i žalost. To je ono što ja pričam stalno:

Ko je sljedeći? Mislim da je ovo poruka za čitavu BiH, bezbjedonosne službe uključite se malo. Počnite raditi svoj posao. To sam govorio i ministru i komesaru – kazao je Hurtić u razgovoru za N1.

– U Gradačcu je načelnik policije prebačen u Srebrenik. Nijedan policajac koji je pio kafu s ubicom nije sankcionisan. Sada se desilo ovo.

Ljudi se pitaju koja je razlika između službenog i privatnog pištolja – kazao je u referišući se na slučaj iz Gradačca prije šest mjeseci kada je ubijena Nizama Hećimović.

– Službeni pištolj smo platili mi, poreski obveznici i on je tim pištoljem ubio Amru. Mislim da država mora stati ispred svakog građanina BiH – zaključio je Hurtić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79