Ministar Isak podržao Emelu Mujanović u njenoj borbi za ljudska prava

Ministar Isak podržao Emelu Mujanović u njenoj borbi za ljudska prava


Federalni ministar unutrašnjih poslova, Ramo Isak, izrazio je podršku Emeli Mujanović.

Podrška je došla nakon što je objavljena vijest da je primorana napustiti službu u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine zbog zabrane nošenja hidžaba.

Ministar Isak je u svom saopćenju naglasio važnost poštivanja ljudskih prava i sloboda, uključujući i pravo na vjerske slobode.

Prenosimo cijelo saopćenje:

Ministar Isak podržao Emelu Mujanović u njenoj borbi za ljudska prava
Nakon što je jučer objavljena vijest da je Emela Mujanović primorana napusiti službu u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine zbog zabrane nošenja hidžaba tim povodom oglasio se federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak:
„To će biti veliki gubitak za Oružane snage BiH i poraz za poštivanje ljudskih prava i osnovnih sloboda. Spreman sam lično pomoći Emeli Mujanović u daljnjem profesionalnom radu i razvoju,“ istakao je ministar Isak.
Hidžab ne smije biti prepreka u profesionalnom razvoju niti jedne žene, jer se znanje i kvalifikacije cijene na osnovu sposobnosti njihovog prezentovanja


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija