Ministar Jupić otkrio: Hoće li i ZDK ići u lockdown?!

Kanton Sarajevo ide u “lockdown” tokom vikenda. Bit će zatvoreni svi poslovni subjekti, osim onih koji prodaju hranu i piće, benzinske pumpe, apoteke…

Adnan Jupić, ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), otkrio je u razgovoru za 072info da li u ovom kantonu razmišljaju da ZDK ide u “lockdown”.

-Mi sigurno da razmišljamo o tome. Međutim, ovog momenta to nije izvjesno. U srijedu imamo sjednicu Kriznog štaba. Situacija nam je u odnosu na Sarajevo bolja. Lockdown zasad nije opcija, ali ako dođe do pogoršanja morat ćemo razmisliti o tome – kaže Jupić.

On je pozvao građane da se pridržavaju mjera i uz njihovu suradnju, smatra, bit će izbjegnuto zatvaranje Zeničko-dobojskog kantona..

-Nije alarmantno da imam dovoljan broj ljekarna kao Sarajevo i Tuzla. U našem kantonu je 190-200 aktivnih ljudi. Činjenica, nešto manje i testiramo.

Kod nas, u odnosu na hiljade zaraženih u Kantonu Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskom, trenutno nema potrebe za lockdownom. Svakodnevno ćemo pratiti situaciju i nadamo se da će ostati ovakva situacija te da neće biti potrebe za tim – zaključio je Jupićm.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79