Ministar Mijatović (SDP) će se sutra priključiti Maršu mira: Nosit će ovu majicu

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta i potpredsjendik SDP BiH Vojin Mijatović objavio je da će se sutra priključiti Maršu mira 2023., koji je jučer krenuo iz Nezuka.

Više od 3.000 ljudi će se u naredna tri dana kretati trasom kojom su Srebreničani u ljeto 1995. godine pokušavali doći do slobodne teritorije, a sutra će im se pridružiti i Mijatović.

Također, Mijatović je najavio da će u utorak – 11. jula na obilježavanje 28. godišnjice od genocida biti u Srebrenici, odnosno prisustvovati kolektivnoj dženazi na mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari gdje će ove godine biti ukopani posmrtni ostaci još 30 žrtava genocida.

“Da se nikad ne zaboravi i nikad nikome ne ponovi. Sutra se priključujem Mrašu mira, a u utorak sam u Srebrenici jer to je moja ljudska obaveza. I Banja Luka i Srebrenica su i tvoja i moja, sva bol BiH je i tvoja i moja!!!”, napisao je Vojin Mijatović uz objavljenu fotografiju majice koju će nositi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79