Ministar MUP-a Katica: “Ne mislim da je meni i mom biću prihvatljivo što se zove ekspresija se*ualnosti”

Gost N1 bio je ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica koji je rekao kako će sutrašnju Bh. povorku ponosa osiguravati 1.000 policajaca, kao i da je pred Sarajevom nekoliko događaja, te je zamolio građane da budu strpljivi.

(FOTO) Jake policijske snage na ulicama Sarajeva: Posljednje pripreme za Povorku ponosa

“Pred organizatore Povorke ponosa smo postavili zahtjeve koji su ispunjeni . Takođe su zatražene informacije od raznih agencija u vezi sa mogućnostima ugrožavanja sutrašnjeg događaja i došli smo do saznanja da ne postoje operativna saznanja u vezi sa tim i nadam se da uz svo iskustvo uprave policije će sve proteći u najboljem redu“, komentarisao je Katica za N1 te dodao i kako se planski i organizovano prišlo ovom događaju.

“Bit će više od 1.000 policajaca na terenu. I druga ministarstva unutrašnjih poslova, poput onih iz BPK, SBK, HNK, ZDK i TK će poslati svoje policijske službenike. Učestvuje i Federalna uprava policije i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela“, naveo je.

Lični stav Katice o Bh. Povorci ponosa

Iznio je i svoj stav u vezi sa Bh. Povorkom ponosa te kazao: “Ne mislim da je meni prihvatljivo nešto što se zove ekspresija seksualnosti; nije u skladu sa mojim poimanjem života“.

U Sarajevu će danas biti održana treća Bh. povorka ponosa

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79