Ministar odbrane Srbije: Laž je da su srpski borci sa ruskim snagama u Ukrajini

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je prije nekoliko dana još jednom potvrdio da će biti najstrože kažnjavani svi koji iz Srbije eventualno odu da se bore u Ukrajini, bez obzira na čijoj strani, rekao je Stefanović.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da su tvrdnje da se iz Srbije regrutuju borci za dopunu ruskih vojnih snaga u Ukrajini „čista laž“.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva odbrane, Stefanović je 13. marta ocijenio da je riječ o „opasnoj dezinformaciji koju je lansirao Generalštab Ukrajine i zahtijevamo da je odmah povuku“.

– Učešće srpskih državljana u oružanim sukobima u inostranstvu je teško krivično djelo za koje su propisane višegodišnje kazne zatvora. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je prije nekoliko dana još jednom potvrdio da će biti najstrože kažnjavani svi koji iz Srbije eventualno odu da se bore u Ukrajini, bez obzira na čijoj strani – rekao je Stefanović.

On je dodao da je Srbija „privržena mirnom rješenju ovog konflikta“, te da „neće dozvoliti da se na bilo koji način dovede u pitanje njeno mirovno opredijeljenje“.

Prema navodima koje je Generalštab Ukrajine objavio na Facebooku, na ukrajinskom ratištu se na strani Rusije bori „veliki broj militanata iz drugih zemalja, poput Sirije i Srbije“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79