Ministar Šteta pojasnio: Žalba “Pennyja” neće zaustaviti konkurs niti radove

Članovi Operativnog tima za praćenje realizacije projekta izgradnje Prve transverzale danas su upoznati da je kompanija „Pennyplus“ uputila žalbu na javni poziv za rušenje objekata koji se nalaze u ulicama od Kranjčevićeve do Braće Begić.

No, kako nam je rekao Adnan Šteta, ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo, njihova žalba neće zaustaviti konkurs niti radove na ovom najvažnijem kapitalnom projektu Kantonalne vlade.

– Tačno je da se “Penny žalio, da je uputio dvije žalbe, ali prema informacijama Direkcije za puteve KS, obje su žalbe neosnovane i kao takve će biti odbijene. Ne vidim razlog da ova žalba može bilo šta prolongirati, jer je to najvažnija star za Kantona. Proglasili smo ga javnim interesom. Ni mi ne znamo šta “Penny” svojom žalbom želi da postigne, ali neće usporiti radove ni konkurs. Mi ne znamo zašto su se žalili kada se ova ruta uopće ne dotiče ove kompanije – kaže Šteta.

Uostalom, “Pennyjeve” dozvole za izgradnju objekta na dva hektara i to preko trase Prve transverzale predmetom su ozbiljnih istraga zbog nejasnoća kako je i ko mogao izdati takve dozvole, piše Avaz.

Uz to, već se špekulira da su pojedini političari u Kantonu Sarajevo interesno vezani za porodicu koja je vlasnik “Pennyja” i oni im sada “pravno” pomažu da pokušaju blokirati izgradnju najvažnije saobraćajnice u Kantonu kako bi se zaustavio neviđeni saobraćajni kolaps.

Osim toga, više je nego indikativno da se vlasnici “Pennyja” žale na rušenje kuća koje su skoro kilometar daleko od njihovog objekta. Očito je da jedna gramzivost ličnog interesa brutalno ide protiv javnog interesa građana Sarajeva, Vogošće i dva kantona – ZDK i TK, čiji građani satima čekaju u kolonama da uđu ili izađu iz prijestonice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79