Ministar unutrašnjih poslova Srbije: Dođite na EXIT i uživajte, ali nemojte se drogirati

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin obišao je Petrovaradinsku tvrđavu u Novom Sadu i prostor na kome će se održati muzički festival EXIT i naglasio da će pripadnici policije učiniti sve da posjetioci festivala budu bezbjedni i sigurni, ali i da će svaki diler droge i konzument droge biti strogo kažnjen.

Kako se navodi u saopštenju MUP, rukovodioci MUP i članovi Operativnog štaba referisali su Vulinu o preduzetim mjerama i stanju bezbjednosti uoči početka festivala.

”Učinićemo sve da svakog narko-dilera uhapsimo i privedemo pravdi, ali isto tako ni konzumenti narkotika neće biti pošteđeni, učinićemo sve da im maksimalno otežamo mogućnost za kupovinu i konzumiranje narkotika. Dođite na EXIT, uživajte u muzici, ali nemojte da se drogirate, nema opravdanja da upropaštavate svoj i tuđe živote“, istakao je Vulin.

Dodao je da, za četiri dana trajanja EXIT festivala, očekuju prisustvo preko 200.000 posjetilaca iz Srbije i inostranstva, kao i da je veliki broj pripadnika policije angažovan na obezbjeđenju prostora na kome se EXIT održava, ali i na obezbjeđenju kampa za posjetioce festivala, na Štrandu.

”S obzirom da se protiv naše države vodi specijalni rat i da su lažne dojave o postavljenim bombama česte, posebnu pažnju posvetili smo aktivnostima protivdiverzione zaštite, preventivni protivdiverzioni pregledi vršiće se svakodnevno“, poručio je ministar unutrašnjih poslova.

Vulin je istakao da će za vrijeme trajanja Exita biti angažovani i pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad, kao i da će posebno biti angažovani prilikom održavanja vatrometa, piše N1.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79