Ministar Vranić je ljut zbog optužbi: “Mnogo je razloga za ljutnju”

Ministar zdravstva u Kantonu u kojem je tokom operativnog zahvata, prije godinu, preminula dvoipogodišnja djevojčica iz Kaknja ne osjeća se krivim ili odgovornim zbog ovoga slučaja.

Bez imalo osjećaja odgovornosti danas je odbio da izađe pred roditelje djevojčice Džene Gadžun, koji su imali nekoliko pitanja i za prvoga čovjeka zdravstva KS-a Harisa Vranića. Odbili su njegov poziv da razgovaraju u kabinetu, jer je poziv uslijedio tek kada je porodica odlučila pravdu tražiti na ulici. I ranije je ovaj ministar sa unesrećenom porodicom komunicirao preko svoga Facebook profila, nastavio je i danas.

Zahiragić o protestu porodice Gadžun: Danas nisu došli dežurni “borci za pravdu” jer joj babo nije glumac, a brat kandidat na izborima

– Mnogo je razloga za ljutnju kad vas optuže za nepravdu, ali možda niti jedan toliko jak kao uvjerenje da ste zapravo lažno optuženi”, poručio je ministar Vranić.

Danas je ministar otišao i korak dalje, te se oglasio i saopćenjem za javnost.
– Ministar zdravstva Kantona Sarajevo prof. dr. Haris Vranić, kao i Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, učinili su sve u svom djelokrugu rada, odnosno svu prikupljenu dokumentaciju o ovom slučaju dostavili su nadležnom Tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje. Tu prestaje nadležnost Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo u pogledu poduzimanja pravnih koraka u vezi sa tragičnim događajem preminule djevojčice Džene Gadžun. Ministarstvo zdravstva nije niti represivni niti zakonodavni organ.

Nadamo se da će pravosudni organi utvrditi sve relevantne činjenice i da će slučaj biti što prije riješen u okviru zakona. Pozivamo Tužilaštvo da bez odlaganja temeljito, stručno i nepristrasno utvrdi šta se tačno desilo u ovom slučaju i poduzme odgovarajuće zakonske mjere.Ministar Vranić poziva roditelje na razgovor u prostorije Ministarstva, čija su vrata bila i ostaju otvorena, u terminu koji njima odgovara, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravstva KS-a.

Porodica malene Džene Gadžun ispred Vlade Kantona Sarajevo i Tužilaštva KS tražila je odgovore na pitanja o tragičnoj smrti svog djeteta usljed operativnog zahvata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79