Ministar Vranić Općoj bolnici: ODMAH počnite sa testiranjem uzoraka na Covid-19. Upozoravam vas!

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić uputio je naredbu Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu da odmah počne s vršenjem PCR testiranja.

U dopisu ministar Vranić navodi kako Opća bolnica posjeduje PCR aparat za analizu uzoraka na Covd-19 kao i odjeljenje za mikrobiologiju s potrebnim kadrom, javlja N1.

“Ukoliko niste u mogućnosti za istim, a da ste imali šest mjeseci da izvršite sve potrebno za obavljanje analize uzoraka na Covid-19 u vašoj ustanovi, biću prinuđen iskoristiti sve svoje zakonske mogućnosti i obavijestiti sva sredstva informisanja o ovom problemu. Ne bih želio ovo shvatiti kao vid opstrukcije u radu i borbi protiv Covda-19“, naveo Vranić.

Dodao je kako smatra da su Ministarstvo zdravstva i Vlada KS kao i ZZO KS učnili više nego što je potrebno da im se omogući urgentno svaka tražena finansijska, kadrovska i materijalna logistika.

“Molim vaš odgovor odmah, u protivnom, poduzet ću sve ingerencije Ministra”, poručio je Vranić.

Dokument je poslan direktoru Opće bolnice Ismetu Gavrankapetanoviću i predsjedniku UO Seadu Želji.

Podsjetimo, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu jučer je uputio dopis ministru Vraniću u kojem traži da se omogući PCR testiranje na koronavirus i u drugim javnim zdravstvenim ustanovama poput Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš, Zavod za javno zdravstvo i JU Domovi zdravlja KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79