Ministar Vranić zahvalio se Sarajlijama: “Bili smo primorani na ove mjere. Hvala vam”

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić na svojoj Facebook stranici zahvalio se građanima Sarajeva na poštivanju mjera i saradnji.

“Želim iskoristiti ovu priliku da se, kao ministar zdravstva Kantona Sarajevo, zahvalim svim građanima koji su ozbiljno shvatili opasnost od novog vala koronavirusa i koji svojim odgovornim ponašanjem u velikoj mjeri doprinose da što brže savladamo ovu opaku bolest uz što manje izgubljenih života naših sugrađana.

Hvala vam i u ime svih zdravstvenih radnika koji se danonoćno bore da pruže neophodnu zdravstvenu pomoć svima koji je trebaju.

Vlada Kantona Sarajevo je bila primorana da donese nove mjere kako ne bismo došli u situaciju da zdravstveni radnici moraju odlučivati čiji život će spasiti, a čiji ne – prenosi RadioSarajevo.

Svjesni smo da su i građani ali i poduzetnici na rubu snaga i strpljenja i da se mnogi bore za egzistenciju. Potpuno ih razumijemo i upravo zbog toga je Vlada KS predložila hitno usvajanje Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u KS”, poručio je Vranić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79