Ministar Vulin otkrio: “Darko Elez je opasan kriminalac, uhapsili smo ga na zahtjev Tužilaštva BiH zbog zločina koje je tamo počinio”

Odgovarajući na pitanje o Elezovoj povezanosti s nekim od crnogorskih mafijaških klanova, Vulin je rekao da policija ima saznanja da je on bio blizak kavačkom klanu, da im je pružao različite vrste usluga, pomagao u ubistvima, reketiranju, pljačkama.

“Nakon hapšenja Darka Eleza lakše će disati cijeli region”, izjavio je Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije, u “Jutarnjem dnevniku” Radio-televizije Srbije. Prema njegovim riječima, Elez je uhapšen jučer u Batajnici u firmi koja se formalno vodila na njegovu suprugu.

Govoreći o krivičnim djelima za koje se tereti Elez, koji je godinama ležao u srbijanskom zavoru zbog teških krivičnih djela, ministar Vulin je kazao: “Imate čovjeka koji je sa svojim ljudima obilazio firme, ugostiteljske objekte i tražio novac od njihovih vlasnika pa im govorio da zna gdje im djeca idu u školu, kuda se kreću, s kim se druže. On je to radio i ovdje u Srbiji, ali i u Republici Srpskoj. Mi smo njega dugo pratili, znali smo gdje se kreće, s kim se viđa…”

Odgovarajući na pitanje o Elezovoj povezanosti s nekim od crnogorskih mafijaških klanova, Vulin je rekao da policija ima saznanja da je on bio blizak kavačkom klanu, da im je pružao različite vrste usluga, pomagao u ubistvima, reketiranju, pljačkama. “Mafija uspješno sarađuje u cijelom regionu, a on je bio njen važan pripadnik.”

Tek nešto kasnije u razgovoru srbijanski minisar policije otkrio je da je hapšenje Darka Eleza izvršeno na zahjev Tužilaštva Bosne i Hercegovine. “Iz Bosne i Hercegovine smo dobili dokumentaciju koja se odnosi na brojna krivična djela za koje se Elez tereti, ubistva, reket. On je uhapšen zbog krivičnih djela koja je već počinio u BiH i Republici Srpskoj”, kazao je ministar Vulin, dodavši kako je policija Srbije time pokazala da provodi politiku predsjednika Aleksandra Vučića, koji je najavio “rat mafiji”.

Evo iza kojih mafijaških ubistava u Istočnom Sarajevu stoji Darko Elez

Podsjetimo, Darko Elez, jedan od najopasnijih kriminalaca sa prostora Istočnog Sarajeva, uhapšen je u jučerašnjoj akciji policije Srbije.

Zatraženo Elezovo izručenje jer se sumnjiči za dvije mafijaške likvidacije koje su počinjene 2018. i 2019. godine

Tužilaštvo BiH je ubrzo nakon hapšenja uputilo zahtjev Srbiji da se Elez izruči pravosuđu naše zemlje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79