Ministar zatražio da direktoricu škole u kojoj je predavao kriminalac Kristijan Golubović razrješe dužnosti

 

Prema informacijama do kojih je došao N1 Srbija, inspekcija Ministarstva obrazovanja utvrdila je da je u radu Tamare Jelić, direktorice OŠ Đure Jakšića na Kanarevom Brdu u Beogradu, došlo do propusta. Ministar Branko Ružić naložio je da se postupi u skladu s izvještajem inspekcije i da se direktoricu razriješi dužnosti.

Inspekcija Ministarstva poslala je danas dopis školi u kojem se navodi da je došlo propusta u radu direktorice Jelić kada je na nepropisan način ustupila prostorije škole grupi Crni Cerak i Kristijanu Goluboviću za potrebe snimanja spota.

Ministar Branko Ružić naložio je da se postupi u skladu s izvještajem inspekcije i da se direktoricu smijeni, prenosi N1 Srbija. Ona ima rok od 5 dana da se izjasni o ovom izvješću.

Podsjetimo, još 20. aprila na društvenim se mrežama pojavila snimka na kojoj se vidi da se osuđivani kriminalac Kristijan Golubović i izvjesna grupa Crni Cerak nalaze u učionici ove škole uz djecu. Golubović je pritom održavao neku vrstu predavanja. U jednom je trenutku rekao: “Djeco, sljedeći sat učimo kako pucati.” Snimka se dodatno proširila nakon masakra u beogradskoj Osnovnoj školi Vladimira Ribnikara.

Kada su roditelji iskazali nezadovoljstvo zbog ovog događaja, direktorica je izjavila da ona nije znala da će se u školi pojaviti Kristijan Golubović te da je prostorije škole iznajmila grupi Crni Cerak na molbu glumice Srne Lango. Tvrdila je i da djeca koja se pojavljuju u videu nisu učenici njene škole.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79