Ministar zdravstva KS: Od sutra se uvode 14 novih mjera, doći će do zatvaranja svega

Epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo i dalje je zadovoljavajuća i nema potvrđenih slučajeva oboljelih od koronavirusa.

Panici mjesta nema, ali mora biti solidarnosti, discipline i razumijevanja, poručio je Rusmir Mesihović, ministar zdravstva KS, koji današnji gost u emisiji „Dobar dan BiH“ Hayat televizije.

“Nove informacije govore da se zdravstveni sistem Kantona Sarajevo konsolidira i sve ide u dobrom pravcu – govori Mesihović.

Mnogo razvijenije, uređenije zemlje, njihovi zdravstveni sistemi, imaju veliki problem da odgovore na pandemiju korona virusa. Pitali smo ga, da li zdravstvene ustanove u KS imaju dovoljno medicinske opreme u slučaju da ovaj problem postane ozbiljan?

“Mi po ugledu na susjedne zemlje, Italiju Sloveniju ili Hrvatsku možemo reći da smo kupovali vrijeme, i još u KS nemamo koronavirusa. Sistem se svaki dan obnavlja, i stižu nove naredbe. Stožer civilne zaštite sutra će uvesti 14 novih naredbi i mjera, koje će biti restriktivne. Doći će do zatvaranja svega što se prethodnih dana pričalo, kao i mjere pranja ruku, uvođenje call centra, i dosta novih mjera. Sve će to olakšati svima nama – otkriva ministar.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79