Foto: Arhiva
Ministarstvo finansija RS pronašlo krivca: Optužuju medije zato što kasne sa isplatama

Ministarstvo finansija RS pronašlo krivca: Optužuju medije zato što kasne sa isplatama


Ministarstvo finansija Republike Srpske suočeno je s kritikama nakon što je Razvojnoj agenciji RS, čiji radnici nisu primili plate već dva i po mjeseca, uplatilo 100.000 maraka.

U svom saopštenju, Ministarstvo je optužilo medije koji su izvještavali o ovom problemu za “nekorektno pisanje”.

Portal Capital je objavio da radnici Razvojne agencije RS već dva mjeseca nisu primili plate jer Vlada ne isplaćuje predviđeni grant iz budžeta. Iako su pokušali dobiti komentar ministarke finansija Zore Vidović, ona nije odgovarala na njihove pozive.

Dva dana nakon izvještaja, Ministarstvo finansija je izdalo saopštenje u kojem tvrdi da RS ispunjava svoje obaveze prema Razvojnoj agenciji kada je u pitanju isplata transfera, ali da je pisanje medija „nekorektno“. Također su naglasili da je Razvojna agencija RS samostalno pravno lice i neprofitna organizacija koja se djelomično finansira iz budžeta RS, te da je u ovoj godini isplaćeno ukupno 410.000 KM.

Međutim, Ministarstvo je propustilo spomenuti da su u iznos od 410.000 KM uračunali i 100.000 KM koje su uplatili nakon medijskih izvještaja, kao i dug iz prethodne godine.

Iako je Ministarstvo objavilo da su prosječne plate u Agenciji iznosile 2.530 KM, radnici su Ministarstvu finansija uputili dopis upozoravajući na ozbiljnu situaciju i zahtijevajući hitno rješenje njihovih finansijskih problema.

Direktor Agencije, Marinko Đukić, nije odgovarao na pozive novinara Capitala.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija