Ministarstvo odbrane Srbije zatražilo izvinjenje od Hrvatske

Ministarstvo odbrane izrazilo je danas ogorčenje i zatražilo izvinjenje zbog, kako su nazvali, sramnog postupanja organa Republike Hrvatske koji su zabranili delegaciji Ministarstva odbrane i Vojske Srbije da uđu u tu zemlju i prisustvuju obilježavanju Dana jasenovačkih novomučenika.

“Zabraniti odlazak na pomen likvidiranim jasenovačkim mučenicima znači da se žrtve ne poštuju, a njihova tragedija vrijeđa i sakriva. Danas je Republika Hrvatska osramotila sebe i povrijedila sjećanje na ustaške žrtve”, ocijenilo je Ministarstvo u saopštenju.

Oni ukazuju da spriječiti iskazivanje poštovanja poklanoj jasenovačkoj djeci znači stati na stranu njihovih dželata.

U saopštenju se podsjeća da je delegaciji Ministarstva odbrane i Vojske Srbije danas zabranjen ulazak u Republiku Hrvatsku gdje su kao i prethodnih godina, oficiri, podoficiri, kadeti i učenici krenuli na obilježavanje Dana jasenovačkih novomučenika.

MO navodi da je delegacija na vrijeme i po uobičajenoj proceduri prijavljena da će prisustvovati manifestaciji u manastiru Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79