Ministarstvo sigurnosti BiH zatražilo pripravnost u slučaju obilnijih padavina

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine obavijestilo je nadležne institucije iz sistema zaštite i spašavanja u BiH te međunarodne partnere o najavljenim nepovoljnim hidrometeorološkim prilikama u BiH, odnosno padavinama koje bi mogle izazvati poplave u zemlji. 

Ministarstvo je zatražilo da budu pripravni u slučaju da bude potrebe za angažiranje dodatnih snaga za pružanje pomoći službama civilne zaštite.

Obavijest je upućena Ministarstvu odbrane BiH, ukoliko se iskaže potreba za angažiranje letjelica i pripadnika Oružanih snaga BiH, kao i Centru za koordinaciju odgovora na vanredne situacije Evropske komisije u slučaju potrebe za međunarodnu pomoć, navodi se u saopćenju Ministarstva sigurnosti BiH.

Također, na sastanku u Sektoru za zaštitu i spašavanje Ministarstva sigurnosti BiH zatraženo je intenziviranje razmjene informacija s drugim nadležnim institucijama u BiH u cilju praćenja situacije na terenu i pripreme pravovremenog odgovora, kao i rad Operativno-komunikacijskog centra BiH 112, koji je spreman da u slučaju zahtjeva sa terena izvrši neophodnu koordinaciju u slanju pomoći ugroženim područjima, saopćeno je iz ovog ministarstva prenosi Avaz.

(VIDEO) Na balkonu jedne kuće žene predvođene mladom, a muškarci s mladoženjom na čelu na krovu druge kuće

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments