Ministri bojkotuju rad, ali to ne bojkotuju kupovinu službenog auta

Zvaničnici iz bh. entiteta Republika Srpska i dalje bojkotuju rad institucija Bosne i Hercegovine, odnosno donošenje odluka, ali ovo očito nema mnogo utjecaja na javne nabavke koje se tiču kupovine aviokarata i službenih vozila za institucije na čijem su čelu oni koji su u bojkotu duže od mjesec.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, na čijem je čelu Miloš Lučić (DNS), prije desetak dana dodijelilo je ugovor za nabavku jednog službenog automobila za Ministarstvo po cijeni od oko 46.800 KM.

Također, 3. septembra objavili su tender kojim traže najpovoljnijeg ponuđača koji će im servisirati službena vozila za oko 14.000 KM. Isti dan objavljen je i javni poziv za nabavku avionskih karata za oko 42.000 KM, kako je navedeno na službenom Portalu javnh nabavki.

Tendere je objavljivalo i Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, čiji član Milorad Dodik, ujedno lider SNSD-a, bojkotuje rad Predsjedništva BiH, barem tako kaže.

Interesantno je da je 1. septembra objavljeno da je dodijeljen ugovor za usluge održavanja službenog vozila marke “vw” za oko 15.000 KM. To se vozilo očito nalazi u Banjoj Luci, s obzirom na to da je navedeno da će u tom gradu, u kojem Dodik kao član Predsjendištva BiH iz RS-a ima ured, biti izvršene usluge održavanja vozila.

Ista je situacija i sa vozilom marke “mercedes”, za čije će održavanje u Banjoj Luci biti plaćeno oko 23.100 KM.

Sredinom augusta je, između ostalog, objavljen i tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za pranje vozila Predsjedništva BiH u Istočnom Sarajevu. Za to će odvojiti blizu 8.800 KM.

Također, sredinom augusta je dodijeljen ugovor najpovoljnijem dobavljaču goriva na benzinskim pumpama u RS-u, i to za 122.500 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79