Ministrica Turković: Nije otkazan let iz Italije

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković potvrdila je za Hayat.ba da će avion iz Italije ipak sletjeti na sarajevski aerodrom.

“Ne znam kako, ali pojavila se lažna vijest da je taj let otkazan. To nije tačno. Sve ide po planu i nema govora o otkazivanju leta – kazala je ministrica Turković za hayat.ba dodajući da bi avion trebao sletjeti u Sarajevo između 18 i 19 sati.

Otkazan dolazak državljana BiH iz Italije u Sarajevo

Za povratak svih državljana BiH koji su se, prema evidenciji Ministarstva vanjskih poslova BiH, nalazili u Italiji, osiguran je čarter let na relaciji Sarajevo – Rim – Sarajevo.

Među državljanima BiH koji se nalaze u Italiji, najbrojniji su mladi košarkaši koji su u Italiji pohađali školu sporta. Nakon slijetanja u Sarajevo, svi putnici će, prema preporukama zdravstvenih institucija, biti upućeni u karantin u mjesto koje je u skladu s njihovim mjestom prebivališta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79