Ministrica Turković o izboru Milanovića: Raditi na rješavanju otvorenih pitanja

Čestitamo novoizabranom predsjedniku Republike Hrvatske, gospodinu Zoranu Milanoviću, uz uvjerenje da ćemo raditi zajedno na unapređenju bilateralnih odnosa, uz rješavanje svih otvorenih pitanja u međusobnim odnosima na dobrobit obiju zemalja, izjavila je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

Komentirajući, u kontekstu odnosa sa BiH, izbor Milanovića za novog predsjednika Republike Hrvatske, ministrica Turković kaže kako je unapređenje odnosa u regiji neophodno i zbog sve izraženije potrebe za što snažnijom regionalnom i evropskom sigurnosnom saradnjom, između ostalog u zajedničkom djelovanju na planu migracijskih kretanja, borbe protiv organiziranog kriminala, cyber-prijetnji, zajedničke regionalne energetske i transportne politike.

– Bosna i Hercegovina treba prijatelje i partnere kako bi nam region bio što stabilniji i prosperitetniji te je u tom svjetlu otvorena za saradnju s Republikom Hrvatskom- naglasila je ministrica Turković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79