Miodrag Vlahović: Služim Crnoj Gori, možete poslati četničke divizije, proći će kao na Neretvi!

Ambasador Crne Gore pri Svetoj Stolici u Vatikanu Miodrag Vlahović za “Dnevnik” TVCG kaže da je nemoguće da postoji i ambasador i otpravnik poslova, te da će on obavljati tu funkciju sve dok predsjednik države ne potpiše ukaz.

Sve drugo, kaže Vlahović, smatrat će pritiskom i hajkom na njega. Ističe da, iako je Ambasada u Vatikanu poslala Ministarstvu gotovo 70 depeša, odgovora, kako kaže, nije bilo.

– Ja sam prije neki dan, povodom ove situacije, uputio jednu poruku za koju se nadam da će Crna Gora shvatiti: ja imam obavezu prema Miodragu Vlahoviću koji je bio ministar vanjskih poslova u ono vrijeme kada smo obnovili našu državnu nezavisnost i, najvažnije, imam obavezu prema državi Crnoj Gori. I ako neko od mene očekuje da povodom obaveze prema našoj domovini Crnoj Gori odstupim ili ustuknem – grdno se vara – kaže on.
Neka objave izvještaj

Vlahović je imao i pitanje za Ministarstvo vanjskih poslova.

– Zašto ne objave izvještaj o stanju u našoj ambasadi koji je napravljen vrlo korektno, profesionalno i ažurno prije dvije sedmice? Zašto je stavljena oznaka interno na to? Jer je taj izvještaj govorio o našem stanju u ambasadi u superlativu. I, drugo, zašto ne obavijeste javnost da ambasador Vlahović nije nikakve brave ni lomio ni mijenjao već radio nešto što već mjesecima najavljuje matičnom ministarstvu povodom situacije jednog gospodina sa kojim smo imali zadovoljstvo ili nedostatak zadovoljstva da radimo u posljednje tri i po godine – navodi on.

Poruka Ministarstvu vanjskih poslova

Pored pitanja, Vlahović je Ministarstvu uputio i poruku.

– Možete na mene da šaljete divizije, četničke divizije – ako volite. Međutim, udalji Bože i ne bilo primijenjeno, i ako ih pošaljete, proći će kao one četničke divizije u bici na Neretvi. Nadam se da sam bio jasan i da je ovo jedna parabola, metafora koju će svi dobro da shvate – poručio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79