Miralem iz BiH na prevaru zaradio 4.000 KM

Dobojska policija traga za prevarantom koji se oštećenim predstavio kao “Miralem iz Modriče”.

On je prevario tri osobe nudeći im naftu koju su uredno platili, ali umjesto goriva po povoljnijoj cijeni, oštećeni su ostali bez oko 4.000 KM.

Naime, prevarant koji je po svemu sudeći imao i pomagača smislio je način kako da uzme novac od građana kojima je trebala nafta.

Iz policije u Modriči navode da im se 12. aprila obratile dvije oštećene osobe koje su prijavile da su stupili u kontakt sa nepoznatom osobom koja im se predstavila kao Miralem iz Modriče radi kupovine nafte. Naime, oštećeni iz Doboja prije nekoliko dana prijavio je policiji da je putem oglasa objavio da kupuje naftu a potom mu se javila osoba koja mu je ponudila gorivo za 1.50 KM.

Dogovorili su se da se nađu na jednoj pumpi gdje su prema prijavi oštećenog došla dvojica muškaraca predstavljajući se kao radnici Rafinerije ulja u Modriči.

Oštećeni im je isplatio 1.400 KM, a prevaranti su mu rekli da moraju potpisati neki putni nalog, te da ih pričeka kako bi im pokazao gdje živi i da će im prevesti gorivo svojim vozilom do kuće. Ubrzo je Dobojlija shvatio da je prevaren jer su prevaranti nestali a on nije dobio gorivo.

Drugi slučajevi prevare su zabilježeni u Modriči. Dvije oštećene osobe ostale su bez 1.000 odnosno 1.400 KM koje su dali izvjesnom Miralemu iz Modriče. On im je ponudio naftu rekavši da nakon plaćanja dođu pred Rafineriju ulja u Modriči. Kada su došli tamo nisu nikoga zatekli te su slučaj prijavili policiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79