Mirko Vrbanjac i Alen Đuzel optuženi za pokušaj ubistva

Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci podiglo je optužnicu protiv Mirka Vrbanjca (29) i Alena Đuzela (30) zbog pokušaja ubistva Nebojše Kojića (38) iz Modriče, koga su brutalno pretukli, ukrali mu 30 KM i onesviještenog ga ostavili u snijegu na minus 11 Celzijevih stepeni.

Napad se dogodio 11. januara 2017. u 1.30 sati u blizini Ferhat-pašine džamije u centru Banje Luke. U optužnici, koju je potvrdio banjalučki Okružni sud, navodi se da su se optuženi u kafani verbalno sukobili s Kojićem i S. D. Nakon što su oni izašli iz kafića, optuženi su krenuli za njima i napali ih u ulici Patrijarha Makarija Sokolovića.

– Vrbanjac je više puta udario Kojića u glavu, usljed čega je on pao na asfalt. Dok je ležao, Vrbanjac mu je prišao i nastavio ga udarati nogama u glavu. Za to vrijeme, Đuzel je nasrnuo na S. D. udarajući ga pesnicom u glavu, a potom mu se pridružio i Vrbanjac. Zajedno su ga udarali rukama i nogama, a onda su ga otjerali sa mjesta događaja – navodi se u optužnici.

Kojić se za to vrijeme pridigao i optuženi su ponovo nasrnuli na njega, udarajući ga šakama i gazeći nogama po glavi.

– Dok je Kojić klečao, Đuzel ga je uhvatio za glavu i njome udarao od asfalt da bi mu potom đonom cipele gazio glavu dok je ležao. Kojić je izgubio svijest, a optuženi su i dalje nastavili da ga udaraju i gaze, nanijevši mu teške povrede u vidu prijeloma jagodice, vilice, nosne kosti i drugo – opisano je u optužnici.

Tu nije bio kraj Kojićevim mukama, jer mu je Đuzel, kako se navodi u optužnici, još jednom prišao i šutnuo ga nogom u glavu te ga gazio đonom da bi mu iz zadnjeg džepa izvadio novčanik i iz njega ukrao 30 maraka. Optuženi su nakon toga pobjegli, ostavivši Kojića da u besvjesnom stanju i krvareći leži na snijegom prekrivenoj ulici na minus 11 Celzijevih.

Nebojša Kojić preživio je brutalni napad zahvaljujući policajcima koji su ga tokom patrole uočili na ulici. Policajci su mu prvi prišli i pozvali Hitnu pomoć, čime su mu spasili život. Napadači su brzo otkriveni i uhapšeni, i to uz pomoć videonadzora s okolnih objekata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79