Mirnes Ajanović priprema se za predsjedničke izbore: Potpise za kandidaturu prikupljao na Baščaršiji

 

Članovi Bosanske stranke (BOSS) na čijem čelu je tuzlanski advokat Mirnes Ajanović danas su na Baščaršiji prikupljali potpise za Ajanovićevu kandidaturu na predstojećim oktobarskim izborima.

Građani su svoju podršku kandidaturi Mirnesa Ajanovića za Parlament BiH mogli dati danas na Baščaršiji. Na promotivnom plakatu istaknuto je “Jedini koji se borio i bori za ljudska prava”.

Ajanović je poznat kao političar i advokat koji skoro na mjesečnom nivou podnese i nekoliko krivičnih prijava protiv bh. političara ili drugih državnih, entitetskih ili kantonalnih funkcionera. Tokom pandemije javnost je stekla utisak da je antivakser, iako je on tvrdio drugačije.

Ajanović u Tuzli radi u samostalnoj advokatskoj kancelariji te zastupa klijente u svim vrstama krivičnih, prekršajnih, građanskih, upravnih i privrednih slučajeva. Završio je pedagoški i pravni fakultet te položio državni pravosudni ispit.

Stranku BOSS osnovao je tokom rata 1993. godine, a stranka je na Dan pobjede nad fašizmom registrirana 9. maja 1994. godine rješenjem nadležnog suda.

Na izborima 1996. godine i 2006. godine bio je kandidat za člana Predsjedništva BiH, a direktno je biran u Predstavnički dom Parlamenta FBiH piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79