Mirnes hitno treba na transplantaciju bubrega

Mirnesu Fajiću (36) iz Poljica kod Lukavca potrebna je hitna transplantacija bubrega.

Njegova životna drama počinje u avgustu prošle godine kada je, u potrazi za rješavanjem egzistencijalnih problema, otišao na privremeni rad u Sloveniju. U Sloveniju odlazi s diplomom profesora geografije i pronalazi posao u građevinskom sektoru. Na radnom mjestu u oktobru prošle godine doživio je tešku nezgodu, koja mu je nanijela višestruke povrede opasne po život. Od tada je imao više operacija, proces oporavka traje već mjesecima, a sve je u konačnici, između ostalog, rezultiralo i zatajenjem bubrega.

– Trenutno sam na programu hemodijalize u UKC-u Tuzla. Tri puta sedmično po četiri sata u noćnom terminu provodim na dijalizi, što dodatno iscrpljuje moje narušeno zdravlje. Jedino je rješenje operativni zahvat u nekom od stranih kliničkih centara, gdje bi mi bio transplantiran organ – rekao nam je Mirnes, koji uprkos teškom zdravstvenom stanju, nije klonuo duhom, nadajući se da će uskoro moći započeti novi život bez redovnih odlazaka na dijalize.

Udruženje „Otvorena mreža“ iz Sarajeva pomoći će mu da prođe kompletan transplantacioni program. Ali, zbog trombova nastalih usljed povrede, što mu dodatno ugrožava život prijeteći moždanim udarom, neophodno je transplantaciju obaviti što prije. Prema prvim procjenama, za proces transplantacije potrebno je osigurati oko 45.000 eura. Mirnesova porodica, u kojoj trenutno nema zaposlenih osoba, taj novac ne može osigurati sama, pa jedina nada ostaje pomoć dobrih ljudi, koji su na razne načine već prikupili dio potrebnih sredstva prenosi Avaz.

Kako pomoći

Ako neko želi pomoći, može to učiniti uplatom na žiroračune ili direktno kontaktirati Mirnesa Fajića na brojeve telefona 062 441 352 i 035 542 344.

RAČUN ZA UPLATE U BiH:

SWIFT CODE: SABRBA 22

1404065000409681 U KM

DEVIZNI ŽIRORAČUN ZA UPLATU IZ INOZEMSTVA:

SWIFT CODE: SABRBA22

IBAN BROJ BA391404064100070910

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79