Mirnesi iz Busovače počinje suđenje zbog krađe 1.250.000 eura

Mirnesi S., porijeklom iz Busovače, počinje suđenje danas u Štutgartu zbog krađe 1,2 miliona eura iz kompanije za transport novca u kojoj je bila zaposlena.

Prema optužnici, u koju je njemački medij imao uvid, Mirnesa S. je 14. oktobra zakasnila na posao pola sata i sa sobom je donijela torbu napunjenu peškirima.

Kad su njene kolege napravile pauzu u 15 sati, Mirnesa se ponašala kao da želi da nadoknadi izgubljeno vrijeme. U stvarnosti je, međutim, sakupljala novčanice od 100 i 200 eura u prostoriji.

Sav novac je stavila u kutiju na dnu torbe a preko nje je stavila druge stvari. Zatim je ušla u podrum sa svojim prtljagom. U prostoru bez videonadzora, izvadila je peškire iz torbe i zamijenila ih novcem.

Nakon toga Mirnesa je mirno napustila firmu sa 1,25 miliona eura. Kontrole torbe nije bilo.

Mirnesa izvela jednu od najvećih pljački, pa ostala bez momka i bez para: “Priveli je samo sa 250 eura”

Također, izgleda da je bilo i propusta. Kako “Bild” saznaje od istražitelja, otprilike dva sata nakon krađe, zaposleni u Proseguru su primijetili da nedostaje novac.

Policija je, prema informacijama, obaviještena tek u 20 sati. Mirnesa tada, vjerovatno, više nije bila u Njemačkoj.

Ukradeni novac još nije pronađen. Vjerovatno je kod Roberta S., koji je Mirnesu nagovorio na ovo kriminalno djelo. On je još u bjekstvu.

Međutim, istraga je pokazala da je konobarica Miki izmanipulisana od strane tadašnjeg dečka Roberta S. (29), koji ju je nagovorio da učini krivično djelo i potom joj uzeo skoro sav novac.

Sve je počelo slučajnim poznanstvom. Naime, njih dvoje su se našli u istom društvu u jednom kafiću u Štutgartu. Tada su “kliknuli na prvu” i ubrzo počeli da se viđaju.

Nakon nekog vremena, Mirnesa mu je otkrila da radi u kompaniji za prevoz novca “Prosegur” i počeli su da planiraju pljačku.

Ubrzo ju je upoznao sa prijateljem Markom I. (45) i tada su njih dvojica počeli da je nagovaraju da ona opljačka firmu u kojoj radi. Mirnesa je prvobitno kategorički odbijala da krađu počini sama.

Ipak, Robert S. nije odustajao – laskao joj je, govorio da želi da bude s njom i obećavao joj da kad budu imali sav novac, više nikada neće morati da radi.

Robert je, prema optužnici, u roku od dvije nedjelje uspio da ubijedi Mirnesu.

Prema optužnici, Mirnesa S. je 14. oktobra zakasnila na posao pola časa i sa sobom je donijela torbu napunjenu peškirima. Kad su njene kolege napravile pauzu u 15 časova, Mirnesa se ponašala kao da želi da nadoknadi izgubljeno vrijeme. U stvarnosti je, međutim, skupljala novčanice od 100 i 200 evra u prostoriji.

Sav novac je stavila u kutiju na dnu torbe, a preko nje je stavila druge stvari. Zatim je ušla u podrum sa svojim prtljagom. U prostoru bez video nadzora, izvadila je peškire iz torbe i zamijenila ih novcem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79