“Mirno spavaj anđele” Oproštaj od dječaka Leptira, cijeli region u suzama

Cijela Srbija od sinoć je u suzama, nakon tužne vijesti da se mali junak Despot Lazić iz Bajine Bašte, “dječak leptir”, preselio među anđele. Imao je samo 12 godina.

– Mama, znam da je došao kraj. Ne bojim se smti. Želim samo da me pustite da odem, nemam snage da se mučim više. Pozdravi sve – posljednje je što je Despot rekao majci Sofiji prije nego što je izgubio svijest.

Nekoliko dana Despot je bio bez svijesti, priključen na aparate na Institutu za majku i dijete, i iako su ljekari činili sve da ga spase, u tome nisu uspjeli.

Mališanu je tokom jučerašnjeg dana dva puta stalo srce, ljekari su radili reanimaciju, ali pomoći za hrabrog dječaka, nažalost, nije bilo.

Njegova majka Sofija Lazić obavijestila je sinoć javnost o nemilom događaju na društvenoj mreži Facebook, uz poruku: “Despot je preminuo, odlete moj leptir”.

Na stotine korisnika ove društvene mreže od sinoć su izrazili porodici Lazić najdublje saućešče i oprostili se od mališana riječima: “Anđele mali, počivaj u miru”.

“Zauvijek si u našim srcima”, “Uljepšao je i uveličao Božje carstvo”, “Ne mogu da nađem prave riječi kojima bih opisao koliko mi je žao”, “Namučio si se, sad te više ništa neće boljeti”, “Najhrabriji dječak iz Bajine Bašte”, “Odletio pravo u Božje naručje”, “Pokoj duša malom, ali velikom čovjeku!”, “Odmaraj dječače, nosio si teret pretežak”… Samo su neki od komentara na Facebooku kojima se građani šalju posljednji pozdrav Despotu.

Mali junak od rođenja bolovao je od teške bolesti kože – bulozne epidemolize, poznate kao djeca leptiri, za koju medicina nema lijek i koja se manifestuje kroz rane i modrice.

Njegovo tijelo bilo prekriveno bolnim i krvavim ranama koje, kako je dječak rastao, tako su rane i modrice bivale sve veće, bolnije i krvavije.

Taman kada se jedna smiri, na drugom dijelu tijela – leđima, grudima, rukama, čelu, licu, svuda gdje ima kože, buknula bi nova.

Zbog bolova i svraba Despot već neko vrijeme nije mogao da stoji i hoda, stigla ga je i anemija. Unutrašnje organe spopali su plikovi, zbog čega je dječak mogao da jede samo kašastu hranu.

Bolest nije dozvoljavala pravilan rad prstiju, pa su mu oni i na rukama i na nogama srasli jedan za drugi.

Blic fondacija je proteklih dana porodici iz Bajine Bašte prosljedila novac koji su uplatili svi ljudi koji su željeli da pomognu. Juče popodne, kada su roditelje Sofiju i Aleksandra pozvali da hitno dođu u bolnicu, objasnivši im da sina minuti dijele od smrti, prvo su se obratili Blicu.

– Obustavite prikupljanje pomoći. Neće trebati više. Hvala Blic fondaciji, hvala svima koji ste nam pomagali sve ove godine. Zahvaljujući vama imala sam čime da previjam dijete i umanjim mu bolove – rekla nam je Sofija Lazić.

Nije prošlo dugo, javili su joj da je njen sin preminuo.

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79