Miroslav Pajić i Sreto Pajić priznali krađu vozila i dobili višegodišnje kazne zatvora

Miroslav Pajić (35) i Sreto Pajić (32) koji su u okviru predmeta “Volan” optuženi da su krali automobile priznali su krivična djela i predložene su im kazne od ukupno 10 i po godina zatvora, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Kako se navodi u saopštenju, predložene su višegodišnje kazne zatvora, novčane kazne, te oduzimanje nezakonite imovinske koristi.

“U skladu sa sporazumom, za optuženog Miroslava Pajića, rođenog 1988. godine u Sarajevu, državljanina BiH, kazna zatvora od šest godina, kao i sporedna, novčana kazna u iznosu od 40.000 KM. Od optuženog se također oduzima iznos od 20.000 KM na ime protivpravno stečene imovinske koristi”, piše u saopštenju.

Dodaje se da je za optuženog Sretu Pajića, zvanog Srećko, rođenog 1991. godine u Sarajevu, predložena kazna zatvora od četiri godine i šest mjeseci, kao i sporedna, novčana kazna u iznosu od 32.000 KM.

“Od optuženog se također oduzima iznos od 15.000 KM na ime protivpravno stečene imovinske koristi. Optuženi su priznali svoje sudjelovanje u otuđenju motornih vozila, najvećim dijelom u iznudi novca za njihov povratak i ostalim nezakonitim radnjama”, stoji u saopštenju Tužilaštva BiH.

Ističe se da su predložene kazne u skladu su sa ulogom i odgovornošću optuženih u okviru organizovane grupe koja je činila krivična djela.

“Potpisivanjem sporazumnog priznanja optuženi su se odrekli prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH. Jedan broj optuženih u ovom predmetu sporazumno je priznao krivicu, a protiv dijela optuženih sudski postupak je u toku pred Sudom BiH. Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH”, zaključuje se u saopštenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79