Miroslav Škoro: Hrvatski političari krivi su za propast “Aluminija”

Kandidat za predsjednika Republike Hrvatske i pjevač Miroslav Škoro oglasio se u vezi s “Aluminijem” rekavši da je to još jedan udarac opstojnosti Hrvata u BiH i jasan pokazatelj nebrige hrvatskih političkih elita s obje strane granice.

– Republika Hrvatska dozvolila je propast kompanije u kojoj ima vlasništvo nad 12 posto dionica i o kojoj ovisi 50 posto prometa Luke Ploče, a hrvatski političari koji participiraju u Vladi Federacije BiH suodgovorni su za krah “Aluminija”, koji je privredna žila kucavica Hercegovine – piše u Škorinom saopćenju za javnost.

Dodao je da je poražavajuće što ti deklarativni borci za nacionalne interese nisu izašli iz vlasti koja se maćehinski odnosila prema mostarskom gigantu dok je propale industrije iz većinski bošnjačkih područja obilno subvencionirala.

– Činjenica da su firme poput zeničkog “ArcellorMittala” dobivale električnu energiju po kudikamo povoljnijim uvjetima od “Aluminija” dokaz je dvostrukih kriterija i samo jedan u nizu primjera diskriminacije hrvatskih krajeva u susjednoj državi. Kao predsjednik Hrvatske tražit ću da se država odgovorno odnosi prema svome vlasništvu, kako u Hrvatskoj tako i izvan njenih granica, i da pitanjima političkog, kulturnog i privrednog jačanja Hrvata u BiH pristupa strateški, a ne kao dosad stihijski, kako bi se slične tragedije u budućnosti izbjegle. Podržavam protest radnika “Aluminija” i građana koji su se s njima solidarizirali, a od predstavnika vlasti očekujem da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se “Aluminij” ipak sačuvao – kazao je Miroslav Škoro.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79