Mirsad Delić preminuo u Njemačkoj: Osumnjičeni lišen slobode nakon što je ponuđena nagrada od 4.000 eura za informacije

Mirsad Delić je nađen u stanu sa teškim povredama, policija je tokom njegovog boravka u bolnici očekivala da će doći svijesti i dati neke informacije o samom napadu, ali se to nije desilo…

Bugarski državljanin, star 38 godina, priveden je u Duisburgu zbog sumnje da je likvidirao  muškarca porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Njemački mediji pišu da se osumnjičeni se trenutno nalazi u pritvoru, a više detalja o samom slučaju tek će biti saopćeno, prenijele su Nezavisne.

Podsjetimo, 53-godišnji Mirsad Delić ubijen je krajem aprila 2022. godine u Duisburgu, gdje je bio na privremenom radu. Neposredno nakon Uskrsa, 19. aprila, njegove kolege s posla su prijavile njegov nestanak i alarmirali policiju.

Policija je tada u stanu na uglu ulica Ottostrasse i Mathildenstrasse u gradskoj četvrti Marxlohu, pronašla Mirsada koji je bio teško povrijeđen, bez svijesti i s teškim povredama glave. Odmah mu je pružena ljekarska pomoć, nakon čega je hospitalizovan.

Dva dana kasnije, 21. aprila 2022. godine podlegao je teškim povredama, a naknadnim vještačenjem je utvrđeno da je smrt uzrokovana udarcima zadatim u glavu.

Policija je tokom njegovog boravka u bolnici očekivala da će Delić doći svijesti i dati neke informacije o samom napadu, ali se to nije desilo. Do nekih konkretnih informacija, pa čak ni svjedoka napada, policija nije mogla doći, jer je Mirsad, čija žena i sin žive u BiH, živio vrlo povučeno.

Upravo zato, Državno tužilaštvo u Duisburgu u maju je ponudilo je nagradu od 4.000 eura za informacije koje bi dovele do hapšenja osumnjičenog. Da li je hapšenje bugarskog državljanina rezultat ponuđene nagrade ili je riječ o operativnim aktivnostima koje su dovele do hapšenja, policija nije saopćila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79