Mirsad iza sebe ostavlja troje djece, a nije trebao svirati tu noć

Mirsad Kerić , klavijaturista Šabana Šaulića, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći koja se desila 17. februara 2019. godine, sahranjen je danas u 10 sati na groblju Neuerfriedhof u Offenbachu (Njemačka).

Od Kerića su se na sahrani oprostili rođaci, prijatelji i poznanici. Iza Kerića su ostali supruga Ružica, i troje djece sinovi Dennis i Damir, te kćerka Annabela. Nezvanično saznajemo da Mirsad te kobne noći nije trebao svirati, ali je izašao u susret i preuzeo posao. Bio je skroman, vozio je Seata koji je učestvovao u nesreći.
Naš izvor, potvrđuje da su na sahranu Mirsada Kerića došle mnoge kolege iz Njemačke ali i dvije nepoznate turkinje, koje su plačući odale poštovanje Mirsadu a nezvanično saznajemo da je to bila supruga od osobe koja je skrivila nesreću.

Kerić koji je bio dugogodišnji saradnik pokojnog pjevača Šabana Šaulića sahranjen je uz pjesmu Sinana Sakića “Da se opet rodim”.

Podsjećamo, Mirsad Kerić preminuo je 18. februara usljed teških povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći u kojoj je nastradao i Šaban Šaulić. U automobil Seat Ibiza koji je vozio Kerić udario je automobil marke Mazda. Prema nezvaničnim informacijama vozač Mazde bio je u alkoholisanom stanju i nije imao vozačku dozvolu.

Kerić koji je zadobio teške povrede ljekari su pokušali vratiti u život, međutim nakon 24-satne borbe za život isključen je sa aparata.

U automobilu je sa Šaulićem i Kerićem bio i Šabanov kum Boban Stojadinović koji je zadobio lakše tjelesne povrede.

Šaban Šaulić sahranjen je jučeru 15 sati na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana u Beogradu. Sahrani su prisustvovali članovi porodice, prijatelji i brojne Šabanove kolege.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79