Mirza Čelik Kriznom štabu KS : Pojasnite naredbe jer ima više nedoumica

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik zatražio je od Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS hitno pojašnjenje naredbi koje je ovaj štab donio 12.10.2020.godine, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

– Usljed silnih nedoumica koje su se pojavile nakon donošenja novih naredbi od Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, a čemu svjedoči i veliki broja upita građana, molim vas da date pojašnjenje vezano za tačku 1. naredbe 62-20/2020 i tačku 1. naredbe 63-20/2020 od 12.10.2020.g.

– Najviše upita se odnosi na okupljanje ljudi kako u zatvorenim tako i na otvorenim prostorima, odnosno da pojasnite – da li tržni centri krše ovu naredbu kao zatvoren prostor bez obzira na kvadraturu prostora? Na koji način gosti u ugostiteljskim objektima mogu konzumirati jelo i piće, a da ne krše navedenu naredbu – naveo je Čelik u dopisu Kriznom štabu.

Uz molbu da Štab hitno reaguje i pojasni nedoumice, Čelik dodaje da su navedena pitanja samo neka od onih koja nisu do kraja precizirana u odluci tog štaba.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79